Britta_Logo_Mobilheader

Person 1

Människan är rätt lat av naturen. Majoriteten av oss behöver därför pushas lite extra vid ett träningspass för att undvika att hamna i en så kallad "comfort zone". Vi kan ofta ta i mer än vi tror och risken med att alltid träna bekvämt utan att utmana musklerna & nervsystemet är tyvärr att resultaten blir måttliga.  

Person 2

Men så har vi faktiskt dom som behöver bromsas. Den lilla skaran som ofta glöms bort. Hur ofta hör ni att ledaren på gruppträningspassen ropar, "Kom igen, ta mindre vikter nu!". En person som behöver bromsas är den som  hela tiden vill ligga på gränsen, ta i till "failure" och känna att varje träningspass är grisigt. Den här personen tar sig iväg till gymmet trots att kroppen är trött och vill hänga i soffan. Resultatet kan resultera i skador, utbrändhet eller stress. 

Lagom är oftast bäst

Komihåg att lyssna på kroppen! Var snäll mot dig själv. Ge den bra näring, fysisk aktivitet & återhämtning. Ordet lagom är inte så tokigt ändå. 

Vilken version är du? Behöver du pushas eller bromsas? 
Var ärlig mot dig själv & reflektera kring det. 

Läs hela inlägget »

Då är det 3 månader sedan Axel föddes. Jag jobbar deltid och har själv börjat träna lite tyngre igen, samt börja springa lite lätt. 

Under mina mamma grupper får jag ofta frågor om hur många veckor man bör vänta innan man kan börja med det ena eller det andra. Svaret är att det finns inga magiska antal veckor. Vissa har exempelvis kvar diastasen (magmuskeldelningen) i flera månader, år eller hela livet. Men kan du kontrollera den vid anspänning kommer den inte bidra till några problem. 

Att komma tillbaka till en stark problemfri kropp efter en graviditet tar oftast tid.
Hur tillbaka gången ser ut beror på var du befann dig innan graviditeten, hur graviditeten såg ut och hur förlossningen gick till. Hur ser dagarna ut nu med en liten bebis? Får du den sömn du behöver? Hur mycket tid har du att lägga ner på träning osv..  Ja, såklart är det olika för alla! 

Jag har själv delat upp träningen i 7 olika delar. Låter varje upplägg ta sin tid och lyssar på kroppen innan jag går in i nästa fas. Komihåg att jag har varit fysiskt aktiv hela livet, haft en okej graviditet, en problemfri förlossning och tränar 3 pass per vecka. 

Idag 3 månader efter förlossningen är jag på punkt 4. 

Del 1. Total vila (ca. 2 veckor)
Del 2. Komma tillbaka pass. Lätt träning, för att känna in kroppen. (ca. 2 veckor)
Del 3. Stärka upp kroppen igen med stabila övningar (mellan tungt) (ca. 6 veckor)
Del 4. Våga gå på tyngre men fortfarande lugna & stabila övningar (?)
Del 5. Mer komplicerade övningar med svårare teknik, ryck & övningar som involverar fler leder. (lite lättare) 
Del 6. Mer komplicerade övningar (tyngre) 
Del 7. Mitt mål! Träna vad jag vill, hur jag vill, när jag vill. För hälsa, välmående & lite preststion för att hålla motivationen uppe. 

Antar att jag kommer nå punkt 7 om ett halvår när Axel har slutat amma & hormonerna i kroppen återgår till vanliga nivåer. 

Jag känner ingen stress eller press. Träningen är fortfarande viktig men inte prio 1 längre. Har ju hela livet på mig att träna & är tacksam över att min kropp känns pigg och svarar bra när jag vill eller behöver ta i. Jag associerar alltid träning med något härligt & bra. 

Läs hela inlägget »

Elin är en av mina klienter som nu har kört ca. hälften av sina pt-timmar med mig. Jag frågade henne om hon ville svara på 3 st frågor och det ville hon. Nedan kan ni läsa om hur Elin upplevt tiden med pt och alla livsstilsförändringar hon gjort på hemmaplan. 

1. Nämn 3 st förändringar du gjort i vardagen sedan vi sågs för första gången?

Jag äter nyttigare mat och rör på mig minst 30 minuter per dag. Träningen är numera något som ingår i, och planeras in i, vardagsschemat och inte bara är något som blir av om det skulle råka bli tid till övers. 

2. Vad har du märkt för förändringar hittills?

Jag har tappat 10 kilo och har gått ner en storlek i kläder.  Jag orkar mera, både på träningspassen och i vardagen. Jag har fått en bättre hållning, sover bättre och klarar stress bättre. Allt det leder till att jag är en gladare och bättre version av mig själv. Dessutom har jag kommit till en punkt där jag både väljer och vill ha nyttigare mat utan att det känns som något jag måste aktivt tänka på, det bara blir så.  Nu har jag också en annan förståelse för tekniken kring träning vilket också bidrar till att det blir lättare och roligare att fortsätta på egen hand. 

3. Vad är den största skillnaden att träna med pt i stället för ensam?  

Träningen blir mera effektiv. Tempot blir högre och vikterna tyngre i och med att man inte kan "smita undan" eller bli bekväm. För mig har det också varit en fördel att ha någon att "stå till svars" inför. Även om det är klart att träningen görs för min egen skull så har i alla fall jag ingen lust att dyka upp till PT-passet med en massa ursäkter om varför jag inte tränat osv. I och med det har det blivit lättare för mig att motivera mig själv när jag har tränat på egen hand också. 

Vecka 1

12 veckor senare

Nu har Elin 10 Pt-pass kvar. Den kommande månaden fortsätter hon med viktnedgången. Därefter kommer vi sätta oss ner och skriva nya mål. Då är det dags att lägga till mer energi i kosten så att hon blir viktstabil och forma kroppen.

Jag är så stolt över hennes insats! Vill man kan man, det bevisar Elin!

Läs hela inlägget »

Hejhej!

Här kommer en liten uppdatering från oss. :) Livet som mamma är ju helt fantastiskt och här hemma njuter vi av att bara vara, busa & kramas. 

Men nu är ju hösten här och vi börjar blicka framåt och tänka på nästa steg. För Teja är nästa steg att lära sig sitta utan stöd. För mig är det att gå tillbaka lite smått till jobbet. 

I januari 2020 finns det återigen möjlighet att träna med mig på Idrottsparken. Är du intresserad kan vi boka in en konsultation redan i december. 

Det kan hända mycket på några månader så oavsett om du redan har tränat med mig tidigare eller inte så börjar vi med ett Livsstilssamtal. För att uppfatta kroppens fysiska status görs sedan en funktionsanalys i gymmet. Tillsammans används analyserna som underlag för att skräddarsy en personlig plan  med träningsprogram och kostråd för dig.  

År 2020 börar vi på ny kula helt enkelt! Ser fram emot ett nytt träningsår och hoppas att du hakar på! 

Hälsningar Britta & Teja

Läs hela inlägget »
Magen växer och deltagarna på Alfta Träningscenter undrar hur det blir när jag går av i vår. 

Är du själv aktiv, en energispridare och intresserad av att peppa andra till att ge det lilla extra under träningspassen, är du kanske den vi söker? 

Vi söker någon som kan hålla i gruppträningen på Alfta Träningcenter när jag är mammaledig. I dagsläget är det tre klasser per vecka (cirkelträning, tabata & balans). Läs om klasserna här. 

Är du intresserad? Skriv och berätta om dig själv till: info@brittaleanders.se

Läs hela inlägget »

Stark Mamma

Träning för dig som är eller ska bli mamma och vill hålla dig stark under och efter graviditeten. 

Vi tränar för att nå en inre balans och styrka. Övningarna anpassas efter var du befinner dig, om du är eller har varit gravid och efter dina förutsättningar. 

Vi kör lugnt, kontrollerat och är noggranna i övningarnas utförande. 

Det här är alltså inte ett pass där svetten kommer spruta! Mer fokus ligger på att hitta rätt anspänning i musklerna. 

Du lär dig även att lägga upp träningen på egen hand för att du ska kunna fortsätta träna på ett säkert sätt  efter vår sista träff.

Läs hela inlägget »

Veronica kontaktade mig i våras eftersom hon ville bygga en stark kropp och gå ner i vikt. 

Eftersom hon bor flera mil bort fick hon sköta det mesta på hemmaplan. Tillsammans har vi haft livsstilssamtal, kostrådgivning och några regelbundna träningsträffar.

Veronica gorde små förändringar i kosten, lade till mer motion och hade inbokade tider för vägning, mätning & träning tillsammans med mig. Det gjorde att hon gick ner 8,2 kg på 3 månader. 

Veronicas planering i stora drag: 

Mål: 

- 1 kg/vecka den första månaden, därefter 0,5 kg/vecka. 

Upplägg: 
60 min vardagsmotion/dag.
30 min hemmaträning 2 ggr/vecka första månaden, därefter addera gymträning. 
4 matintag per dag enligt mina kostråd.
Föra kost- & träningsdagbok.
Vägning varje tisdag.
Vägning & mätning med mig 1 gång per månad.
 

Grymt bra jobbar Veronica & grattis till dina fina resultat! 

Veronicas ord;

Nämn 3 st förändringar du gjort i vardagen sedan vi sågs för första gången?
Bättre planering och förberedelse. Jag behöver äta bättre lunch för att orka med dagen och har lagt mycket fokus på att förbereda matlådor, samt mellanmål. Jag äter mer grönt än tidigare, trots att jag faktiskt åt relativt bra redan innan jag anlitade PT.
Även träningen planeras in och gympaskorna är alltid nedpackade i väskan så att jag kan ta en promenad vid luckor. Planeringen är AO eftersom en bra planering frigör mer tid. Den största skillnaden för mig är att jag prioriterar mig själv och min träning. Hemmaträningen kan ju göras direkt efter morgonkaffet, det är bara att se till att det blir gjort. Den mest markanta förändring är att jag styrketränar för typ första gången i mitt liv och inte bara tränar kondition.

Vad har du märkt för förändringar/resultat hittills? 
Jag har blivit så mycket piggare, starkare, tightare och känner mig friskare rent fysiskt och psykiskt. Genom att prioritera sig själv och sin egen hälsa så kommer det andra liksom av sig själv, att man blir en lite lugnare, ödmjukare och kärleksfullare mamma, sambo, kollega och chef. Det är så mycket lättare att vara ett bättre exemplar av sig själv.

Vad är den största skillnaden att träna med pt i stället för ensam?
Den största skillnaden att träna med PT kontra att träna själv är att jag inte har den kompetens som min PT har kring träning. Det är lätt hänt att man bara kör i sina gamla hjulspår och inte utmanar sin kropp på nya sätt. Mina träningsprogram är anpassade efter mig och syftar till att utveckla och utmana, vilket jag inte hade kunnat åstadkomma själv. Mina inbokade träffar har gjort att jag prioriterat och motiverat mig att hålla i min träning och mitt resultat. Jag har fått en så bra start med hjälp av PT och det är just detta jag inte klarat av att upprätthålla vid mina tidigare försök. Nu är jag på G och kommer att fortsätta med PT tid vid behov. 
 

Tack Veronica för att jag fått använda dig som inspirationskälla! 

Läs hela inlägget »

Julia är en av mina klienter som fick personlig träning i present av sin sambo. Det gjorde att hon tog sig iväg, blev påmind om att träning faktiskt är härligt och sedan valde att förlänga med 12 pass till. 

Hon ville framförallt hitta styrkan i bålen efter två graviditeter och få till bra rutiner kring kosten.


Julias ord om hennes 4 månader med pt:
 

”Det är så mycket roligare att träna nu när jag har ett riktigt mål med träningen. Har redan märkt mer resultat än jag väntat mig och vågat drömma om. Känner mig mycket starkare, piggare och har fått bättre självförtroende. Dessa resultat hade jag aldrig fått av att försöka själv och känner mig väldigt motiverad till att fortsätta.”

Intresserad? Mejla mig, jag har lediga tider under sommaren. 
 

Tack Julia för att jag fått använda dig som inspirationskälla! 

Läs hela inlägget »

Tillsammans med Britta Leanders skräddarsydde vi ett moment i våra verksamhetsdagar. Det blev en kostutbildning på både teoretisk och praktisk nivå. Fokus var att få till bra mat för en tight vardag. Britta gav oss precis det vi efterfrågade och det blev en fullträff att lägga dagarna på Skolbacken 9. Brunchen Britta komponerade och vi lagade blev kanon! Jag kan verkligen rekommendera ett samarbete med både Britta Leanders och Skolbacken 9. Fräscht, givande och trivsamt!

Jens Persson, verksamhetschef PASS-Team AB

Så skriver Jens om PASS-Teams workshop i hälsosam matlagning. Är du också intresserad finns workshopen nu som färdigt koncept. Allt för att göra det enkelt för dig och ditt företag!

Vi håller till i de trivsamma lokalerna på skolbacken 9 i Ovanåker. Inleder morgonen med en kostföreläsning där personalen får inspiration och konktreta tips på hur de kan äta bättre. I mindre grupper tillagar vi sedan flera smårätter som serveras som brunch. 

Välj sedan mellan att avsluta dagen efter brunchen eller ta en heldag genom att fylla på med egen agenda efter rasten. 

För pris och mer information. Kontakta mig via info@brittaleanders.se

Läs hela inlägget »

Att gå ner i vikt och/eller bygga muskler är inget hokus pokus.

Första steget handlar om att vara bestämd och stark psykiskt, öka kunskapen och bli medveten om vad som behöver förändras. Utforma en bra plan som är hållbar med tydliga mål och delmål. Hålla kontinuiteten i träningen och låta de hälsosamma kostvanorna ta en större och en självklar del av vardagen.

Det här är Linnéa. I mitten av november 2017 kontaktade hon mig i panik. Hon ville ha en förändring och hade bestämt sig, dvs. tagit fösta steget redan där. Med min hjälp har hon sedan följt de övriga stegen. 

Linnéa är en grym inspirationskälla som svarat på 3 frågor som även ni får ta del av! 

1. Nämn 3 st förändringar du gjort i vardagen sedan vi sågs för första gången?

Börjat äta riktig mat. Är så otroligt glad att jag äntligen har fått ner poletten i huvudet och börjar förstå kosten! Sen jag börja äta riktigt (ej diet) så mår magen bättre, psyket bättre, jag sover bättre, matångetsen är borta och jag är mindre sötsugen. 

Äter mindre sött och tagit bort skräpmaten. 

Börjat träna styrketräning regelbundet, mycket fria vikter. Hittat inspirationen och glädjen i träning och fått självförtroende på gymmet!

2. Vad har du märkt för resultat hittills?

Jag känner mig så otroligt mycket gladare och lyckligare! Fått markant bättre livskvalité!
En stor del handla om kosten, jag har lyckats förstå hur det hänger ihop, så matångesten är borta! 

Har fått en jämn energi som inte går som en berg och dalbana. Mitt humör är känt att växla dramatiskt men det har blivit så otroligt mycket jämnare.

Har gått ner en storlek på kläder och känner verkligen glädjen att bära kläderna med stolthet!

Jag har lärt mig att planera min kost, sömn och träning. Med det så försvann en otroligt stor stress och ångest.

Nu känner jag längtan efter att få träna och röra på mig!

 3. Vad är den största skillnaden att träna med pt i stället för ensam?

Utveckling, kunskap och framsteg!

Jag har anlitat PT online förut  men fick aldrig kunskapen riktigt så tappade motivationen. Jag träna fel och fick inte in snitsen. 

All den kunskap och utveckling som jag har fått på denna korta tid med PT hade jag aldrig kunnat uppnå själv. Hälsan och kroppen har man hela livet så jag är jättestolt över mig själv att jag invisterat i detta. 

Kommentarer ifrån mig: 
Linnéa har inte genomgått någon "quick fix" utan gått ner några kilon på några månader. När hon kom till mig hade hon fullt fokus på vikten och vågen men hennes mål förändrades längs vägen. Vad som glädjer mig mest är att hon hittat balansen mellan kost, träning och återhämtning. Öppnat ögonen för styrketräningen och blivit en riktig gymbrutta! 
 

Tack Linnéa, för att jag fått använda dig som inspirationskälla.

Läs hela inlägget »

Här finns jag

Idrottsparken Edsbyn

Alfta träningscenter

Kontakt

Vid frågor och funderingar, kontakta mig!

telefon

0738-34 73 69

Mejl

info@brittaleanders.se

Meddelande