Britta_Logo_Mobilheader

Såhär kan det gå till när man kontaktar mig som Pt. Zsofia låter mig använda henne som exempel. :) 

Uppstarten
Vi började ses på en konsultation. Zsofia berättade om sitt liv, sina mål och vi gjorde några enklare fysiska tester. Tillsammans användes analyserna som underlag för att skräddarsy en personlig plan med träningsprogram och kostråd till Zsofia.

Zsofias mål:
Trimma till kroppen
Bygga muskler 
Klara av att göra pull ups 
Öka sin självkänsla & sitt självförtroende 

Vår strategi (kortfattat): 
Styrketräning 3-4 pass/vecka. Halvkroppspass med fokus på muskeluppbyggnad, stabila lättkontrollerade övningar med ett reps-intervall på 8-14 repetitioner. Kostrådgivning för ökad förståelse kring kosten. Zsofia har inte ätit efter något kostschema, räknat kalorier eller haft några förbud. Äter man mycket bra mat finns det varken plats eller sug för så mycket sämre alternativ. 

Utvärdering:
Nu 5 månader senare trivs hon bättre i sig själv. Zsofia har gått ner i både mått & vikt. Hon har ökat sin styrka markant, vilket märks både i vardagen och under träningspassen. Allt har rullat på bra. Det enda hon saknar är nötter, ost och korv. Några livsmedel hon dragit ner på ett tag.  

”Jag är väldigt imponerad över dina kunskaper.
Hur du fokuserar dig på mig, hjälper mig att hitta rätt teknik
och hittar alternativa övningar ifall jag ex. har ont i axlarna.
Du peppar mig och känner till mina gränser.
Nu känner jag mig mycket starkare och tycker mer om min kropp. ❤️"

Famtida plan (kortfattat): 
Förlänga med 24 pt-pass. Vi kommer fortfarande fokusera på ökad muskelvolym men även lägga till skalade versioner av pull ups. 

Zsofia kommer öka mängden kalorier så att hon håller sig viktstabil. Nu kan hon äta mer nötter, ost och korv som hon gillar. 

Det blir en ära att få följa med under 24 pass till. Att få vara med att utveckla Zsofia till den bästa version av sig själv. 


Tusen tack Zsofia, för att jag fick dela
med mig av din första tid tillsammans med mig. 

Läs hela inlägget »

Prova på: Stark mamma med frukost 

Träning för dig som är eller ska bli mamma och vill hålla dig stark under och efter graviditeten. 

Vi tränar för att nå en inre balans och styrka. Övningarna anpassas efter var du befinner dig, om du är eller har varit gravid och efter dina förutsättningar. Din bebis är också välkommen!

Efter träningen serveras en liten frukostbuffé i köket för att mammor & bebisar ska ha möjlighet att stanna kvar & umgås.

När?

Tisdag 14/9 kl. 09:15

Var?

Skolbacken 9 i Ovanåker

Anmälan

Först till kvarn! 

Anmäl dig genom att mejla: info@brittaleanders.se
1. Namn 
2. Graviditetsvecka alt. hur gammal din bebis är
3. Har du någon födoämnesallergi?

Frukost till självkostnadspris (50 kr) via swish efter erhållen bokningsbekräftelse. 

Läs hela inlägget »

Jag har fått äran att dela med mig av min klient Josses tankar och resultat. Så låt er inspireras av denna drivna tjej. 

Träningsplanering
När Josse träffade mig för första gången i våras brukade hon springa 2-3 gånger i veckan. Vi drog ner på löpningen till 2 pass per vecka, la till styrketräning och en bättre kosthållning. Idag springer hon lätt 1,5 mil och hon har fått bättre kraft i löpstegen vilket bidrar till att hon kan hålla ett högre tempo. 

Kostplanering
Hon fick även ett kostschema för att bli lite lättare (trots ett hälsosamt BMI även innan). Kostschemat var utformat så hon skulle tappa 0,8 kg per vecka. 
Hon följde det fullt ut och tränade enligt plan. Tappade mycket riktigt 4,8 kg på 6 veckor + 4 dagar. Där hon hade nått sin målvikt. 

Nämn 3 st förändringar du gjort i vardagen?

1. Nu planerar jag in min träning så att den får plats i vardagen.
2. Planerar även maten bättre vilket frigör mer tid att umgås med familjen. 
3. Jag styrketränar efter ett schema

Vad har du märkt för förändringar/resultat hittills? 

  • Jag har blivit så mycket mer stresstålig. Vilket är en fördel då jag har ett väldigt stressande och krävande jobb. 
  • Kunskapen om mat har förändras. Nu vet jag vad min kropp behöver för att må bra, för att jag ska få ut de bästa av mig själv och för att slippa gå hungrig och trött. 
  • Jag har nått min målvikt och det märks på kläderna då mycket i garderoben inte passar längre.
  • Har blivit både starkare och smidigare.
  • Jag springer mig "runda" hela 5 minuter snabbare.
  • Förut kändes det motigt att ta sig iväg att träna, nu ger den energi och gör mig till en piggare och gladare mamma.

Vad är den största skillnaden att träna med pt i stället för ensam?

Den absolut största skillnaden med att träna med pt är att jag pressar mig själv till en perfekt nivå. Britta har visat mig att jag kan mer än vad jag tror och utan hennes hjälp skulle jag aldrig ha kommit dit jag är idag. 

Glädjen och motivationen för träningen har jag fått tillbaka efter en tuff tid i mitt liv. De är jag otroligt tacksam för!


Tusen tack Josse för att jag fick dela med mig av
ditt driv, dina tankar och dina resultat! /Britta

Läs hela inlägget »

Julia fick presentkort på personlig träning av sin sambo & tog därför steget till att träna  med mig under 2018, något hon gillade och förlängde. Två år senare deltog hon även i gruppen Stark Mamma (efter en tvillinggraviditet). 

En grymt duktig & ambitiös tjej men som kände sig osäker i gymmet och behövde hjälp med upplägg, övningsval & teknik för att bli motiverad till träning & känna sig bekväm bland skivstängerna. 

Såhär säger Julia idag (3 år senare): 

"Att träna med Britta vad för mig mycket givande. Hon är tydlig, närvarande och mån om att hjälpa mig på vägen till målet. Det gav mig mycket trygghet i att veta att det jag gör är bra. Hon fick mig att inse att jag kan om jag vill. Både träna, äta rätt och nå mitt vikt mål. Träningen med Britta gjorde även att jag inte var lika skraj för att vara på gymmet." 

"Nu efter graviditeten så vet jag hur jag ska börja med träningen igen. Vilka övningar som passar, tekniken i övningarna och den rätta kosten för att nå min målvikt. För mina mål ser ungefär likadana ut nu som för 3 år sedan."

"Jag tycker det är viktigt att få rätt hjälp till sina specifika mål. Det är så lätt att ge upp i förtid annars. Så jag rekommenderar alla som vill komma igång med träning, utveckla sin träning eller har andra mål att träna med Britta!"

Tack Julia för dina fina ord.
Känner mig rörd. <3

Läs hela inlägget »

Elin starka längtan efter barn & 2 IVF behandlingar utan önskat resultat gjorde att hon kontaktade mig för första gången 2016.

Elin under ett pass tillsammans med mig på Idrottsparken
Elin under ett pass tillsammans med mig på Idrottsparken

Jag ville verkligen "lära mig att gymma”. Vi hade gått igenom 2 IVF behandlingar och jag orkade inte med mitt liv för jag hade sån längtan efter barn. Träningen fick bli mitt nya fokus och jag ville få bättre förutsättningar inför kommande behandlingar. Jag ville så klart gå ner i vikt och äta sunt men fokus var att må bra. I november 2018 gjorde vi det fjärde IVF-försöket och fick det bästa beskedet. Jag var gravid!

Elins lilla Tora
Elins lilla Tora

Elin berättar vidare om hur hon upplevde träningen tillsammans med mig:

" Jag gillade att träna tillsammans med dig, det var en trygghet att veta att det är en som bara tittar på mig och säger till om jag gör rätt eller fel. Det var lyxigt! Jag kände mig trygg med dig. Träningen blev en livsstil och det var roligt.

Jag började tycka om mig själv och kände mig normal. Har alltid varit mullig och känt mig onormal. Jag började trivas med min kropp och fick fina resultat som jag aldrig har kunnat fått utan dig Britta. Jag tyckte det var roligt att träna och jag var inte rädd när jag kom till gymmet. Jag kände mig hemma där. =) Jag hade lyckats med mina mål och kroppen svarade bra på träningen. Jag kände att jag orkade mer på gymmet, jag blev starkare och starkare. Det var en härlig känsla och att kunna lyfta marklyft. Det älskade jag! Jag hade som mål att springa 1 mil och det orkade jag tillslut och känslan var obeskrivlig. Jag svävade fram när jag sprang och var så stolt över mig själv.

Nu har jag bättre koll på kosten och det är roligt att träna. Jag känner mig trygg på gymmet och att tekniken sitter."

Tack Elin för dina ärliga ord och för att du vill dela med dig. 

Läs hela inlägget »

För 3 år sedan tränade Maria tillsammans med mig och om en vecka kör vi igång igen.

Nedan kan du läsa om hur hon upplevde träningen tillsammans med mig förra omgången. 

Vad tyckte du om att träna med mig som pt? 
Jag tyckte om det! Du pushade på mig när det behövdes och till rätt nivå för det blev aldrig för hårt och elakt men du fick mig att ta den där extra repetitionen eller övningen som du visste att jag skulle klara men som jag inte trodde själv.

Vilka var dina största förändringar?
Jag återfick ett självförtroende och en tro på mig själv. Jag fick en mycket mer positiv självbild. 

Har du användning av våra träffar fortfarande? I så fall hur? 
Absolut. Jag försöker att följa mycket av de råd och tips som jag fick. När jag tränar kan jag fortfarande höra din röst som motiverar mig att fortsätta och det är alltid till dina grunder jag återgår i träningen.

Skulle du rekommendera en vän att köra tillsammans med mig?
Det skulle jag absolut göra. Att köra tillsammans med dig är ett av de bästa valen jag gjort.

Tack för att du du tog dig tid att svara på mina frågor! 
Om exakt en vecka kör vi igång igen. Ska bli så kul att guida dig vidare. 
Läs hela inlägget »

Maria tränade tillsammans med mig för ca 1 år sedan. Nu har hon svarat på några frågor över hur hon upplevde träningen tillsammans med mig. 

Vad tyckte du om att träna med mig som pt?
Först tyckte jag att det var otroligt nervöst (eftersom jag aldrig hade tränat med pt förut). Det var jättebra med den första träffen där vi gick igenom vad min kropp skulle klara av. Jag var lite rädd för att det skulle vara ”pang på”. 
 
Har tidigare tränat mycket gruppträning men har aldrig fastnat för det. Det var inte förrän jag tränade med dig som jag insåg hur roligt det är att träna. Gruppträning blir lätt hastigt, okoncentrerat och gör det svårt att mäta framstegen. 

Du såg mig, och såg hur mycket mer jag skulle kunna orka. Pushade precis lagom. Superbra på att lyssna på vad jag gillade och inte gillade, och lade upp bra scheman efter mina önskemål. 
 
Vilka var dina största förändringar?
Min största förändring är att jag nu gillar att åka och träna.

Jag vill till gymmet!

Har du användning av våra träffar fortfarande? I så fall hur? 
Jag använder fortfarande dina träningsscheman, fast jag uppdaterar dem.

Nu vågar jag använda mig utav skivstång. Det gillar jag!
 
Skulle du rekommendera en vän att köra tillsammans med mig?
Jag rekommenderar dig titt som tätt till folk i min omgivning. 

Tack Maria, för att du tog tid tid att svara på mina frågor! 

Läs hela inlägget »

Person 1

Människan är rätt lat av naturen. Majoriteten av oss behöver därför pushas lite extra vid ett träningspass för att undvika att hamna i en så kallad "comfort zone". Vi kan ofta ta i mer än vi tror och risken med att alltid träna bekvämt utan att utmana musklerna & nervsystemet är tyvärr att resultaten blir måttliga.  

Person 2

Men så har vi faktiskt dom som behöver bromsas. Den lilla skaran som ofta glöms bort. Hur ofta hör ni att ledaren på gruppträningspassen ropar, "Kom igen, ta mindre vikter nu!". En person som behöver bromsas är den som  hela tiden vill ligga på gränsen, ta i till "failure" och känna att varje träningspass är grisigt. Den här personen tar sig iväg till gymmet trots att kroppen är trött och vill hänga i soffan. Resultatet kan resultera i skador, utbrändhet eller stress. 

Lagom är oftast bäst

Komihåg att lyssna på kroppen! Var snäll mot dig själv. Ge den bra näring, fysisk aktivitet & återhämtning. Ordet lagom är inte så tokigt ändå. 

Vilken version är du? Behöver du pushas eller bromsas? 
Var ärlig mot dig själv & reflektera kring det. 

Läs hela inlägget »

Då är det 3 månader sedan Axel föddes. Jag jobbar deltid och har själv börjat träna lite tyngre igen, samt börja springa lite lätt. 

Under mina mamma grupper får jag ofta frågor om hur många veckor man bör vänta innan man kan börja med det ena eller det andra. Svaret är att det finns inga magiska antal veckor. Vissa har exempelvis kvar diastasen (magmuskeldelningen) i flera månader, år eller hela livet. Men kan du kontrollera den vid anspänning kommer den inte bidra till några problem. 

Att komma tillbaka till en stark problemfri kropp efter en graviditet tar oftast tid.
Hur tillbaka gången ser ut beror på var du befann dig innan graviditeten, hur graviditeten såg ut och hur förlossningen gick till. Hur ser dagarna ut nu med en liten bebis? Får du den sömn du behöver? Hur mycket tid har du att lägga ner på träning osv..  Ja, såklart är det olika för alla! 

Jag har själv delat upp träningen i 7 olika delar. Låter varje upplägg ta sin tid och lyssar på kroppen innan jag går in i nästa fas. Komihåg att jag har varit fysiskt aktiv hela livet, haft en okej graviditet, en problemfri förlossning och tränar 3 pass per vecka. 

Idag 3 månader efter förlossningen är jag på punkt 4. 

Del 1. Total vila (ca. 2 veckor)
Del 2. Komma tillbaka pass. Lätt träning, för att känna in kroppen. (ca. 2 veckor)
Del 3. Stärka upp kroppen igen med stabila övningar (mellan tungt) (ca. 6 veckor)
Del 4. Våga gå på tyngre men fortfarande lugna & stabila övningar (?)
Del 5. Mer komplicerade övningar med svårare teknik, ryck & övningar som involverar fler leder. (lite lättare) 
Del 6. Mer komplicerade övningar (tyngre) 
Del 7. Mitt mål! Träna vad jag vill, hur jag vill, när jag vill. För hälsa, välmående & lite preststion för att hålla motivationen uppe. 

Antar att jag kommer nå punkt 7 om ett halvår när Axel har slutat amma & hormonerna i kroppen återgår till vanliga nivåer. 

Jag känner ingen stress eller press. Träningen är fortfarande viktig men inte prio 1 längre. Har ju hela livet på mig att träna & är tacksam över att min kropp känns pigg och svarar bra när jag vill eller behöver ta i. Jag associerar alltid träning med något härligt & bra. 

Läs hela inlägget »

Elin är en av mina klienter som nu har kört ca. hälften av sina pt-timmar med mig. Jag frågade henne om hon ville svara på 3 st frågor och det ville hon. Nedan kan ni läsa om hur Elin upplevt tiden med pt och alla livsstilsförändringar hon gjort på hemmaplan. 

1. Nämn 3 st förändringar du gjort i vardagen sedan vi sågs för första gången?

Jag äter nyttigare mat och rör på mig minst 30 minuter per dag. Träningen är numera något som ingår i, och planeras in i, vardagsschemat och inte bara är något som blir av om det skulle råka bli tid till övers. 

2. Vad har du märkt för förändringar hittills?

Jag har tappat 10 kilo och har gått ner en storlek i kläder.  Jag orkar mera, både på träningspassen och i vardagen. Jag har fått en bättre hållning, sover bättre och klarar stress bättre. Allt det leder till att jag är en gladare och bättre version av mig själv. Dessutom har jag kommit till en punkt där jag både väljer och vill ha nyttigare mat utan att det känns som något jag måste aktivt tänka på, det bara blir så.  Nu har jag också en annan förståelse för tekniken kring träning vilket också bidrar till att det blir lättare och roligare att fortsätta på egen hand. 

3. Vad är den största skillnaden att träna med pt i stället för ensam?  

Träningen blir mera effektiv. Tempot blir högre och vikterna tyngre i och med att man inte kan "smita undan" eller bli bekväm. För mig har det också varit en fördel att ha någon att "stå till svars" inför. Även om det är klart att träningen görs för min egen skull så har i alla fall jag ingen lust att dyka upp till PT-passet med en massa ursäkter om varför jag inte tränat osv. I och med det har det blivit lättare för mig att motivera mig själv när jag har tränat på egen hand också. 

Vecka 1

12 veckor senare

Nu har Elin 10 Pt-pass kvar. Den kommande månaden fortsätter hon med viktnedgången. Därefter kommer vi sätta oss ner och skriva nya mål. Då är det dags att lägga till mer energi i kosten så att hon blir viktstabil och forma kroppen.

Jag är så stolt över hennes insats! Vill man kan man, det bevisar Elin!

Läs hela inlägget »

Här finns jag

Idrottsparken Edsbyn

Alfta träningscenter

Kontakt

Vid frågor och funderingar, kontakta mig!

telefon

0738-34 73 69

Mejl

info@brittaleanders.se

Meddelande